fbpx

„Nu mai deschidem geamurile, copilul nu poate respira”: Locuitorii din Anenii Noi, despre mirosul insuportabil al râului Bâc

Mai mulți locuitori din orașul Anenii Noi se arată indignați de mirosul insuportabil pe care-l aduce râul Bâc pe timp de vară, din cauza resturilor menajere din apă. Unii oamenii nici nu mai deschid geamurile, iar pe alții îi poți vedea purtând măști pentru ca să își acopere nasul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, zeci de locuitorii au ieșit să protesteze în centrul orașului și spun că – dacă nu se vor face auziți acolo – atunci vor desfășura manifestări și la Chișinău.

„Noi mergem până la tomberon cu masca pe faţă, pentru că e imposibil altfel. Influenţează mult asupra sănătăţii, copilul meu nu poate respira, pe mine mă dor ochii”.

„De două luni, practic, nu deschidem geamurile. Acasă pereţii sunt îmbibați de miros urât. Nici nepoţii nu-i putem lua pe timp de vară, pentru că ne spun că le este amar în gură” – spun locuitorii pentru publika.md.

Primarul din Anenii Noi susține că încearcă să rezolve această situație, menționând că s-a adresat la instituțiile responsabile, însă acestea nu i-ar fi răspuns.

„Ca primar, eu m-am adresat la Direcţia Inspecţia pentru Protecţia Mediului şi la ANSA. De la ANSA am primit o respingere, iar ecologii aşa şi nu mi-au răspuns. Mai mult de atât, m-am înscris la o consultare la ministrul Agriculturii, care are în subordine departamentul ecologic, dar încă stau în rând şi nimeni nu m-a primit”, a declarat Veaceslav Bondari, pentru sursa citată.

Pe de altă parte, șeful direcţiei menționate de primarul orașului a informat că acest caz este investigat.

Articole asemănătoare

Back to top button