fbpx

Noi reguli de stabilire a prețurilor la produsele petroliere: ANRE le va stabili în fiecare zi lucrătoare

Parlamentul a modificat Legea privind piața produselor petroliere, proiectul fiind votat în lectura a doua. Conform noilor prevederi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în termen de 30 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a legii, își va aduce actele normative în concordanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ANRE va stabili prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în fiecare zi lucrătoare. Acestea vor fi valabile cu începere de la ora 00:01 pentru ziua/zilele următoare celei/celora în care au fost stabilite.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se vor publica pe pagina web oficială a ANRE. În conformitate cu proiectul de lege, se interzice comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț ce depășește prețul maxim stabilit de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Totodată, Agenția va elabora Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere în conformitate cu Normele generale de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard. Proiectul de modificare a Legii privind piața produselor petroliere mai prevede micșorarea de cinci ori a capacității obligatorii de depozitare pe care trebuie să o îndeplinească un importator, și anume de la 5000 de metri cubi la 1000 de metri cubi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button