fbpx

Nivelul apei în Nistru: IGSU monitorizează situația prin opt posturi de observare

În ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei din râul Nistru la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești, Criuleni, dar și la Vadul lui Vodă, iar în acest moment nu există semnale cu privire la un pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor. Din acest motiv, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a redus numărul de posturi de observare de la 12 la 8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cooperare cu Direcția Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sunt monitorizate și debitele de evacuare a apei atât la nodul hidraulic Dnestrovsc unde debitul constituie circa 800 m3/s, dar și la nodul hidraulic Dubăsari unde debitul a fost micșorat până la 400 m3/s.

IGSU este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația în vederea prevenirii riscului.

Anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de creștere a nivelului apei în râul Nistru și a atenționat că există riscul de ieșire a apei în luncă și de subinundare a terenurilor agricole.

Articole asemănătoare

Back to top button