fbpx

Nicu Popescu, felicitat de către omologul său român: „Abia așteptăm să fim împreună – în Uniunea Europeană!”

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, după ce Comisia Europeană a anunțat vineri, 17 iunie, că recomandă statutul de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bogdan Aurescu spune că acesta este un rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova, iar Bucureștiul va continua să sprijine reformele din țara vecină, așteptând cu nerăbdare ca România și Moldova să fie din nou împreună, în cadrul familiei europene.

„Felicitări, Nicu Popescu pentru acest rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova! România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună – în Uniunea Europeană!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Comisia Europeană recomandă ca Republica Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE, cu condiţia ca aceasta să realizeze „reforme importante”, a anunţat vineri, la Bruxelles, preşedinta executivului european, Ursula von der Leyen.

Republica Moldova „dispune de o bază solidă pentru a garanta stabilitatea instituţiilor sale, democraţia, statul de drept, drepturile omului” şi „au fost realizate progrese pentru a asigura un bun climat de afaceri”, dar „rămân de întreprins reforme economice esenţiale”, a precizat executivul UE într-un comunicat.

„Cu condiţia ca liderii ţării să menţină cursul” în ceea ce priveşte reformele economice şi lupta împotriva corupţiei, „credem că ţara are potenţialul de a se ridica la înălţimea cerinţelor” unei candidaturi, a declarat preşedinta CE într-o conferinţă de presă.

Acest aviz va fi discutat la summitul UE din 23-24 iunie, iar liderii celor 27 de state membre vor trebui să își dea acordul, fiind nevoie de unanimitate.

Articole asemănătoare

Back to top button