fbpx

Nicu Popescu, despre referendumurile în zonele ocupate din Ucraina: Condamn ferm planul de anexare al Rusiei

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, condamnă planul Federației Ruse de a anexa teritoriile ocupate din Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„R. Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa regiunile ucrainene ocupate prin referendumuri pretinse. Reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată în mesajul postat pe Twitter al șefului diplomației moldovene.

Menționăm că în dimineața zilei de miercuri, 21 septembrie, președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia.

Amintim că liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat marți, 20 septembrie, că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie.

Tot marți, șeful administrației regionale Herson, susținut de ruși, Vladimir Saldo, a anunțat că între 23 și 27 septembrie va avea loc un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia.

Totodată, autoritățile proxy ruse din regiunea Zaporojie a anunțat că va organiza un referendum pentru alipirea la rusia a teritoriului controlat de ruși.

Articole asemănătoare

Back to top button