fbpx

Ne luăm rămas bun de la iarna astronomică și admirăm cum natura reînvie. Ce trebuie să știi despre Echinocțiul de primăvară?

Echinocțiul de primăvară din acest an este gata să ne bată la ușă. Marcat pe 20 martie, ora 05:50 (în Moldova), evenimentul natural presupune momentul când ziua și noaptea vor fi egale, când iarna astronomică își ia rămas bun, iar natura se trezește la viață. După aceasta, de pe 21 martie, ziua va fi mai lungă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cuvântul echinocţiu provine din cuvântul francez „équinoxe” – care derivă din latinescul „aequinoctium”: aequus – egal; nox, noctis – noapte

În momentul când are loc echinocțiul de primăvară, Soarele va trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, în mișcarea sa aparentă anuală. Așadar, în orice colț al lumii, ziua va fi egală cu noaptea. La începerea fenomenului, în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic, care durează circa 92 de zile.

An de an, Pământul trece prin două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă. Când are loc cel de primăvară, cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale.

Articole asemănătoare

Back to top button