fbpx

Natalia Gherman, numită în funcția de directoare executivă a Direcției executive a Comitetului ONU împotriva terorismului

Ex-ministra Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Natalia Gherman, a fost numită în funcția de directoare executivă a Direcției Executive a Comitetului ONU de luptă împotriva terorismului (CTED), anunță secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres într-un comunicat oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Până la preluarea funcției de către ex-ministra de Externe, interimatul va fi asigurat de Weixiong Chen. Natalia Gherman o va succede pe Michèle Coninsx.

În prezent, Reprezentant Special al Secretarului General și Șef al Centrului Regional al Națiunilor Unite pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală (UNRCCA), din 2017, Natalia Gherman are 30 de ani de experiență în conducerea superioară și construirea consensului, consolidarea încrederii și reciproce, înțelegere între statele regionale și naționale, inclusiv prin convocarea unor platforme de dialog între guverne, parlamente, societatea civilă, sectorul privat și parteneri internaționali într-un mediu multicultural.

Ea este expertă în afaceri de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități programatice pentru prevenirea și contracararea amenințărilor terorismului și extremismului internațional, crimei organizate și degradarea mediului.

Diplomat de carieră, Natalia Gherman a ocupat diverse funcții guvernamentale de nivel înalt, inclusiv ca ministră a Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (2013-2016), în timp ce a fost viceprim-ministră și prim-ministră interimar în 2015. A fost viceministră a Afacerilor Externe și Integrării Europene (2009-2013), în timp ce a fost și negociatoare șefă în numele Republicii Moldova pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Ea a servit ca ambasador în Austria și Reprezentant permanent la agențiile Națiunilor Unite la Viena și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și a stabilit prezența diplomatică a țării sale în regiunea nordică, fiind prima ambasadoare rezidentă al Republicii Moldova la Suedia, Norvegia și Finlanda.

Gherman deține o licență în Arte de la Universitatea de Stat a Republicii Moldova și un Master în Arte în Studii de Război la King’s College, Universitatea din Londra: Vorbește româna, engleza, rusă, franceză și germană.

Articole asemănătoare

Back to top button