fbpx

Natalia Gavrilița, detalii despre alertele cu bombă: Sunt surse în Belarus și Rusia

Prim-ministra Natlia Gavrilița susține că majoritatea alertelor cu bombă ar proveni din Belarus și Rusia. Anunțul a fost făcut vineri, 5 august, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Într-adevăr avem un număr extraordinar de alerte. Vin din extern. Sunt greu de urmărit. Sunt surse în Belarus, Rusia. Lucrăm cu aceste state pentru a identifica persoanele, dar în mediul online este foarte greu de urmărit pana la capăt, mai ales comanditarii. Nici nu știm de fapt dacă cei ce stau în spate sunt în aceste țări pe care le-am numit, acolo este adresa computerului, dar aceste date pot fi manipulate. Ce putem face este să fortificăm răspunsul nostru, introducem măsuri de protecție mai mari pentru ca să nu fie nevoie să evacuăm oamenii”, a declarat premierul Gavrilița.

Potrivit șefei Guvernului, alertele au scopul de a scădea din vigilența autoritățile moldovene, dar și de a le testa reacția.

„Este foarte clar că aceste alerte sunt menite să ne scadă vigilența, să ne țină ocupați, să ne testeze reacția. De aceea, să rămânem calmi și solidari. Sunt timpuri complicate cu multe provocări din diferite direcții. Știm că avem hoți care au fugit din Republica Moldova, dar care au încă acces la anumite resurse. Încearcă să destabilizeze situația, deoarece se tem de reforma justiției, de integrarea europeană. Hai să fim calmi și hotărâți”, a conchis Gavrilița.

Articole asemănătoare

Back to top button