fbpx

Natalia Gavrilița a avut marți o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. Ce subiecte au fost abordate

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut astăzi, 19 octombrie, o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. În cadrul discuției au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Prim-ministra a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune existente. Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.

Totodată, au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button