fbpx

Municipalitatea împrumută 261 de milioane de lei pentru a putea cumăra 100 de autobuze pentru Chișinău

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat marți contractarea de către municipalitate a unui împrumut în valoare de 261 milioane de lei pentru procurarea a 100 de autobuze de către Î. M. „Parcul Urban de Autobuze”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Primăriei Chișinău, în rezultatul prezentării mai multor oferte de către băncile comerciale din Republica Moldova, „Moldova-Agroindbank” a oferit cele mai avantajoase condiții pentru finanțare. Termenul de rambursare este de șapte ani cu o perioadă de graţie de 12 luni.

Municipalitatea amintește că a desemnat compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret” câștigătoarea licitației pentru livrarea a 100 de autobuze care vor fi puse în circulație pe străzile din capitală.

Aceasta a oferit prețul de 156.400 de dolari pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300 de euro. De asemenea, compania câștigătoare a oferit garanție de cinci ani pentru lotul de autobuze.

Totodată, pe perioada de garanție, producătorul își asumă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: serviciul schimb de uleiuri, lubrefianți, filtre, etc.; deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului a fost raportul calitate-preț, propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.

Articole asemănătoare

Back to top button