fbpx

Motivul pentru care un obstetrician-ginecolog din capitală a fost condamnat pentru malpraxis

Un medic obstetrician-ginecolog din capitală a fost condamnat la 8 luni de închisoare de către Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale, care au cauzat decesul pacientului, informează Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Infracțiunea este prevăzută de art.213 lit.b) din Codul penal, pedeapsa urmând să fie executată în penitenciar de tip deschis. În conformitate cu prevederile art.90 din Codul penal, executarea pedepsei cu închisoarea aplicată medicului vizat, a fost suspendată, pe un termen de probațiune de 1 an.

Potrivit Procuraturii Generale, medicul este învinuit că în august 2015, fiind de gardă în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din cadrul municipiului Chișinău, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la primirea nașterii, manifestate prin examinarea superficială și insuficientă a femeii care urma să nască.

Astfel, nu a fost stabilit prompt și din timp diagnosticul existent, prescriindu-i asistență medicală necorespunzătoare patologiilor existente, fapt ce s-a soldat cu decesul nou-născutului. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button