fbpx

Motivul pentru care a fost extins termenul de implementare a Programului operațional comun România – R. Moldova

Parlamentul a votat joi, 28 iulie, pentru extinderea termenului de implementare a Programului operațional comun România – Republica Moldova. În cadrul ședinței plenare a fost aprobată, în a doua lectură, ratificarea unui amendament la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, perioada de executare a tratatului a fost extinsă cu încă un an, până la 31 decembrie 2025. Această modificare este necesară din cauza consecințelor provocate de pandemia de COVID-19.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României a fost semnat în 2016 și prevede acordarea unui grant de în valoare de 89,1 milioane de euro pentru implementarea mai multor activități în țara noastră. Beneficiari ai proiectului pot fi autoritățile publice sau centrale, organizațiile internaționale sau organizațiile non-guvernamentale.

Documentul a fost susținut în lectură finală de 65 de deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button