fbpx

Moldovenii care ajung în Irlanda, obligați să se afle în carantină la hotel. Îi va costa aproape 2000 de euro

Ambasada țării noastre în Irlanda informează că persoanele care se vor deplasa în această țară vor fi obligate să se afle în carantină la hotel, pe cont propriu. Măsura îi va costa aproape 2000 de euro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, adoptată de către autoritățile irlandeze. Așadar, rigoare menționată va fi aplicată începând cu 6 aprilie. Conaționalii vor trebui să își facă rezervare locul și să plătească un avans înainte de a porni în călătorie.

Costul va fi de 150 de euro pe zi, în total 1875 de euro. Respectiva măsura se va aplica și celor care ajung în Irlanda tranzitând Republica Moldova, indiferent dacă dețin sau nu testul negativ la COVID-19 sau dacă sunt imunizați.

Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este 14 zile. Nerespectarea condiției de rezervare a camerei din timp, fără argumentare rezonabilă, reprezintă infracțiune. În același timp, dacă după 10 zile de izolare persoana are testul negativ la COVID-19, carantina poate fi încheiată, însă va fi prelungită dacă se identifică testul pozitiv.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button