fbpx

Moldovenii au mai puțină încredere în biserică? Iată cum s-a schimbat influența Președinției după alegeri

Biserica rămâne instituția în care moldovenii au cea mai mare încredere, arată ultimul Barometru al Opiniei Publice. Pe de altă parte, și influența Președinției s-a schimbat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bunăoară, actualmente pe locul doi în topul încrederii se află Primăria, urmată de Armată. După acestea, instituția prezidențială se clasează pe locul patru. Puțin peste 30% au declarat că au oarecare încredere în ultima, iar mai mult de 12% – că au foarte multă încredere.

De menționat este faptul că nivelul de neîncredere din toamnă și până acum a scăzut. De asemenea, rândurile celor care cred în Președinție a ajuns de la 8% la peste 12%.

Totodată, Maia Sandu rămâne în lista celor mai influenți politicieni, fiind urmată de liderul socialiștilor Igor Dodon. Printre politicienii în care moldovenii cred se mai numără edilul capitalei Ion Ceban, Ilan Șor, primarul de Bălți Renato Usatîi, ex-președintele Vladimir Voronin, liderul Platfromei DA andrei Năstase și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Politici Publice. Eșantionul a constituit 1108 persoane de peste 18 ani. Marja de eroare este de circa 3%, iar datele au fost colectate în perioada 28 ianuarie – 14 februarie 2021.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button