fbpx

Moldova suspendă activitatea consulatelor de la Padova și Milano din cauza coronavirusului. Diplomații vor reacționa doar la cazurile de maximă urgență

MAEIE anunță suspendarea, din data de 5 martie până pe data de 15 martie curent, a serviciilor consulare la Consulatul General din Milano și Consulatul din Padova. Perioada ar putea fi prelungită în funcție de recomandările autorităților italiene. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Limitarea activității și a fluxului de persoane se impune ca o măsură de precauție necesară în contextul în care secțiile consulare sunt vizitate zilnic, masiv, de către cetățeni din toate regiunile Italiei. Totodată, Consulatele continuă să activeze în regim extraordinar și vor reacționa doar la cazurile de maximă urgență sau cele cu caracter excepțional, cu programare în prealabil la telefon, pentru situațiile:

  • întocmirea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată);
  • accidente, decese, calamități naturale;
  • furturi/pierderi de documente, demonstrată prin declarații la organele de poliție.

În asemenea cazuri cetățenii moldoveni pot apela în prealabil la numerele de urgență:

  • Consulatul General din Milano +39 3206108989;
  • Consulatul din Padova +39 3805905331.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor moldoveni care se află pe teritoriul Republicii Italiene să-și păstreze calmul, să se informeze temeinic din surse oficiale cu privire la evoluția epidemiologică și măsurile instituite de autoritățile italiene și respectarea acestora cu strictețe.

Articole asemănătoare

Back to top button