fbpx

Mitropolitul Vladimir a adresat autorităților o scrisoare prin care cere permiterea organizării Paștilor Blajinilor

Mitropolitul Vladimir a adresat primarului general de Chișinău, Ion Ceban scrisoare, prin care cere permiterea organizării Paștilor Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău.

În scrisoarea adresată ieri, 5 mai, Mitropolitul Vladimir a evidențiat mai multe motive pentru care sărbătoarea ar trebui și poate fi organizată.

Iată câteva dintre ele:

  • Deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților.
    Numeroși credincioși au decedat în ultimul an și apropiații au posibilitatea de a săvârși rugăciuni de pomenire de obște.
  • Numărul persoanelor contaminate cu COVID-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.
  • Majoritatea creștinilor s-au conformat și respectă prevederile impuse de autorități privind prevenirea și răspândirea virusului de tip nou.
  • Ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri.
  • O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirele din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice.
  • Unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile, permițând credincioșilor să viziteze cimitirele în zilele de 9 și 10 mai.

„Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, notează Mitropolitul în scrisoare.

Amintim de faptul că, conform Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în perioada 2-10 mai accesul în cimitirele din capitală este interzis.

Articole asemănătoare

Back to top button