fbpx

Mitropolia Moldovei, despre cazul preotului de la Glodeni acuzat de pedofilie: Nicio instituţie nu poate fi confundată cu o persoană

Mitropolia Moldovei a comentat cazul preotului de la Glodeni acuzat că a abuzat sexual un copil. Într-un comunicat emis de reprezentanții Mitropoliei este exprimat regretul cu privire la acest incident și îndemnul către populație de „a nu confunda instituția cu o persoană”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Direcția mitropolitană menţionează că a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele. Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale statului, iar Mitropolia, neputându-se substitui acestora, aşteaptă finalizarea procesului.

Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.

Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Amintim că preotul este acuzat că a comis acțiuni perverse cu caracter sexual auspra unui copil de 11 ani din satul în care slujea. Cazul a fost înregistrat de poliția din Glodeni duminică, la 24 iulie, după care slujitorul bisericii a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore.

Ulterior, instanța a admis demersul procurorului de caz și a dispus izolarea acestuia pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 11 din Bălți.

Articole asemănătoare

Back to top button