fbpx

Ministrul Șarov critică Primăria pentru organizarea hramului: „Nu doresc ca din cauza unor evenimente publice să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, critică administrația publică locală pentru organizarea evenimentelor dedicate hramului capitalei. Oficialul susține că ar exista standarde duble referitoare la măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful de la MECC sugerează administrației publice locale că implementarea măsurilor drastice în școli, care pot fi înțelese și care trebuie respectate, se contrazic cu organizarea evenimentelor cultural-distractive, greu de monitorizat din punctul de vedere al respectării măsurilor epidemiologice.

„Cu toții simțim nevoia socializării ca înainte de pandemie, iar acest lucru se vede la fiecare ocazie, recenta fiind sărbătorirea Hramului orașului Chișinău. E uman să ne dorim să fim împreună. Guvernul Republicii Moldova a dat exemplu de organizare a evenimentelor naționale de la sfârșitul lunii august în condițiile pandemiei COVID-19, într-un format restrâns și limita. (…)

Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției. (…)

E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ.”, susține Igor Șarov.

La fel, acesta menționează că decizia referitoarea la obligativitatea purtării măștilor în școli nu a fost consultată cu Ministerul Educației.

Articole asemănătoare

Back to top button