fbpx

Ministrul Nicu Popescu, despre atacurile cibernetice din Ucraina: Condamnăm ferm astfel de activități

În contextul unor atacuri cibernetice direcționate către unele site-uri web guvernamentale din Ucraina, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a emis o declarație de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masiv direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv la adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate!”, a spus ministrul Nicu Popescu pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că astfel de activități cibernetice dăunătoare care vizează infrastructura şi instituţiile democratice ale unei țări subminează siguranţa, încrederea şi stabilitatea în spaţiul cibernetic.

Amintim că site-urile guvernului din Ucraina au fost ținta unui „masiv atac cibernetic”, desfășurat joi seara. Atacul a conținut un mesaj cu avertismentul: „Temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău”. Autoritățile ucrainene au demarat o anchetă.

Atacul a țintit ministerul ucrainean de Externe, guvernul și consiliul național de securitate și apărare a țării.

Articole asemănătoare

Back to top button