fbpx

Ministerul Sănătății: R. Moldova, gata să primească vaccinul anti-coronavirus

Republica Moldova este gata să primească vaccinul anti-coronavirus. Cel puțin asta susțin autoritățile, care afirmă că au finalizat toate procedurile și au creat condițiile necesare pentru sosirea antidotului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este gata să înregistreze vaccinul care va intra în țară. Am informat, prin canalele diplomatice, că benificiarul grantului va fi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), astfel încât să fim scutiți de taxe vamale”, a declarat de stat de la MSMPS, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței Guvernului.

„Suntem în proces. Am trimis tot setul necesar de documente pentru recepționarea cantităților de vaccin”, a mai adăugat Zatîc.

ZUGO amintește că România va oferi Republicii Moldova peste 200 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Donația a fost anunțată de Klaus Iohannis după întrevederea cu Maia Sandu la Chișinău.

Citește și: „Cred că primele doze vor veni în această săptămână”: Europarlamentarul Mureșan, despre vaccinul anti-coronavirus promis de România

Totodată, europarlamentatul Siegfried Mureșan a declarat, la 19 ianuarie curent, că primele doze de vaccin anti-coronavirus, promise Republicii Moldova de președintele român Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău în această săptămână.

„România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiții foarte stricte, la -80 de grade și acum a venit și cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai ușoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova primele doze, de îndată ce se vor finaliza toate formalitățile. Cred că vor veni chiar în această săptămână”, a declarat Mureșan la 19 ianuarie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button