fbpx

Ministerul Sănătății achiziționează încă 300.000 de teste pentru COVID-19. Se vor putea preleva până la 7000 de probe zilnic

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale continuă consolidarea tehnică a capacităților și dotărilor laboratoarelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), privind testarea la infecția COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, „în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, Ministerul Sănătății e în proces de achiziție a încă 300.000 teste PCR”.

Totodată, laboratoarele au fost dotate cu consumabile, reagenți și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator. De asemenea, Viorica Dumbrăveanu asigură că odată cu livrarea celor 300.000 de teste pentru COVID-19, laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi capabile să efectueze și câte 7000 de probe pe zi.

Amintim că, doar câteva săptămâni în urmă, Banca Mondială a mai livrat Republicii Moldova 100.000 de teste pentru depistarea COVID-19, mai multe echipamente și utilaje pentru spitalele din țară, dar și echipamente pentru medici.

Totodată, donațiile au fost doar o parte a proiectul și în Moldova urmează să mai ajungă încă 250 de ventilatoare pulmonare, 31 de unități mobile pentru radiografie, opt ambulanțe-reanimobile, 700 pompe de perfuzie cu seringă, 200 de paturi pentru terapie intensivă și 50.000 de costume de protecție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button