fbpx

Ministerul Sănătății anunță o creștere de cazuri noi de COVID la Orhei: Câți copii s-au infectat

În raionul Orhei se atestă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în ultimele două săptămâni, arată datele Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, care monitorizează zilnic situația epidemiologică din teritoriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, doar în perioada 24-26 ianuarie, în raionul Orhei, au fost confirmate 290 de cazuri de COVID-19, dintre care 29 – în rândul copiilor.

Mai mult, în raionul Orhei a fost instituit pragul de alertă roșu, la 24 ianuarie fiind înregistrată o incidență de 258 de cazuri la 100 mii populație. În total, cod roșu este stabilit în 19 localități din raionul Orhei.

Potrivit datelor CSP Orhei, la 26 ianuarie, cazuri de COVID-19 sunt confirmate în 23 de instituții de învățământ general, unde sunt infectați 47 de elevi și 33 de cadre didactice/personal auxiliar. Totodată, în autoizolare sunt peste 600 de elevi din instituțiile menționate.

Amintim că, în perioada 17 ianuarie – 23 ianuarie curent, au fost confirmate 299 de cazuri noi de COVID-19, mai mult comparativ cu perioada 10 ianuarie –16 ianuarie curent, când au fost confirmate 128 de infectări.

Ministerul Sănătății îndeamnă Administrația Publică Locală (APL) a municipiul Orhei să respecte toate măsurile impuse la nivel național prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr.2 din 20 ianuarie 2022, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a ne întoarce toți împreună cât mai curând la normalitate.

Amintim că CTESP Orhei a decis ca elevii din raion să-și continue orele cu prezența fizică. Asta în pofida ultimei hotărârii CNESP, prin care s-a dispus ca școlile să fie închise, iar lecțiile să fie predate în regim online. În plus, aici vor fi permise mai multe tipuri de activități publice, cu respectarea strictă a regulilor anti-pandemice.

Articole asemănătoare

Back to top button