fbpx

Ministerul de Externe, despre presupusa reținere a lui Cavcaliuc la Moscova: Se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse

Ministerul de Externe (MAEIE) de la Chișinău s-a autosesizat după informațiile apărute în spațiul public despre reținerea a trei cetățeni moldoveni, candidați la anticipate, pe aeroportul Sheremetievo din Moscova. Potrivit instituției diplomatice, preliminar, „se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform autorității, responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile ruse a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea COVID-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE.

Totodată, potrivit Ministerului, urmare a informațiilor publicate pe rețelele de socializare despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai Ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri.

Amintim că, duminică dimineața, Cavcaliuc anunța că a întâmpinat probleme în timp ce la Moscova îi erau verificate actele. Ulterior, colegii lui au comunicat că liderul formațiunii ar fi fost reținut și nu au legătură cu el timp de câteva ore.

Articole asemănătoare

Back to top button