fbpx

Michalko nu-și schimbă părerea: „Este îngrijorător când persoane corupte iau decizii privind învestirea Guvernului”

Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, nu-și schimbă opinia. Oficialul susține, în continuare, că este îngrijorător atunci când persoane care sunt implicate în frauda bancară ar putea participa la luarea deciziilor privind învestirea unui nou Executiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este foarte îngrijorător dacă persoane care au făcut parte din frauda bancară să participe la formarea unui nou Guvern. Asta e poziția UE de lungă durată, chiar de la alegerile parlamentare. De atunci vorbim de lupta împotriva corupției, investigarea fraudei bancare și spunem că interesele particulare nu au ce căuta în sistemul politicii democratice”, a declarat Michalko la Pro TV Chișinău.

Drept replică la „atacurile” socialiștilor și ale celor din Partidul Șor, Michalko a spus clar că nu își va schimba părerea.

„Văd că cei implicați în viața politică își schimbă atitudinea. Noi vom continua să avem această poziție clară, sunt recunoscător ONG-urilor din Republica Moldova care m-au susținut, am primit multe mesaje din partea cetățenilor simpli care mă susțin”, a mai spus șeful Delegației UE în Republica Moldova.

„Voința politică este cel mai important factor. Am văzut că anterior toate partidele din Parlament voiau alegeri anticipate, din acestă perspectivă cred că anticipatele pot fi o soluție de depășire a acestei crize. Criza va fi soluționată doar de cei care iau decizii politice în Republica Moldova”, a mai adăugat oficialul.

ZUGO amintește că Peter Michalko s-a arătat îngrijorat, anterior, că „persoane care au luat parte la frauda bancară sunt implicate în negocierile cu privire la formarea unui nou Guvern”.

Drept urmare, socialiștii au afirmat că reprezentantul UE a admis „o intervenție gravă în treburile unui stat suveran”. Totodată, Partidul Șor l-a acuzat pe Michalko că vrea ca „deciziile suverane ale țării să fie luate în biroul lui”.

Semnatarii susțin că Michalko făcut declarațiile de pe poziția parteneriatului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

În schimb, „suveranitatea” este preocuparea preferată a politicienilor avizi de putere, care nu vor ca abuzurile lor să fie sancționate sau criticate de nimeni, fie din interiorul țării, fie din exterior, și care vor astfel să semene frica și neîncrederea printre cetățeni”, punctează asociațiile.

De menționat este faptul că mai multe state europene, de asemenea, au respins „atacurile” politicienilor de la Chișinău la adresa lui Michalko.

Citește și: „Atacurile” PSRM și ale lui Șor la adresa lui Michalko, respinse de ambasadorii UE. Statele care au semnat Declarația

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button