fbpx

Michalko exprimă regretul cu privire la încercările de a utiliza capitalul BNM: „Întoarcerea banilor furați din sistemul bancar este un test pentru Republica Moldova”

Persoanele care au participat la furtul miliardului trebuie trase la răspundere, iar Banca Națională (BNM) ar urma să își consolideze progresul de până acum. Astfel consideră ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei mese rotunde organizate de BNM, oficialul a punctat că „întoarcerea banilor retrași din sistemul bancar este un test pentru reputaţia internaţională a Republicii Moldova”. De asemenea, acesta a vorbit și despre asistența UE, care este destinată reformelor în sectorul bancar, dar și despre presupuse intenții ale statului de a utiliza activele BNM.

În discursul său, Michalko şi-a exprimat regretul cu privire la încercările de utilizare a capitalului Băncii. „Progresul realizat de BNM în sectorul bancar trebuie păstrat și consolidat, deoarece s-a plătit un preț incredibil pentru realizarea acestuia”, a menționat el, exprimând speranța că politicienii din Republica Moldova pot stabili un dialog referitor la dezvoltarea țării și reforme.

„Este inacceptabil să pierdem progresul realizat în sectorul bancar în ultimii trei sau patru ani, deoarece pentru restabilire va fi nevoie de încă 10 ani”, a spus diplomatul, fiind citat de Infotag, menționând că ajutoarele și recomandările UE ”au ajutat autorității de reglementare să curăţe sectorul bancar și să obţină durabilitate şi transparenţă. Este important ca reformele din acest sector important să continue, ceea ce îl va face şi mai atractiv pentru investitorii străini”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button