fbpx

Metsola și Gavrilița, discuție la Guvern: „R. Moldova va fi sprijinită în continuare de Parlamentul European”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a întreprins vineri, 11 noiembrie, o vizită la Chișinău. În cadrul vizitei, pe lângă întâlnirea cu președinta Maia Sandu, și vizita la Parlament, aceasta a avut o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vizita mea vine în perioada marilor provocări pentru Republica Moldova. Am văzut cât de mult lucrați asupra realizării obiectivelor stabilite, cât de eficiente sunt acțiunile voastre și toți pașii pe care îi parcurgeți în procesul de aderare la UE. De aceea, vom continua să ajutăm țara voastră.”, a declarat Roberta Metsola în contextul discuției cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în implementarea agendei de integrare, asumate de Republica Moldova, accentuând în principal rezoluțiile prin care a fost solicitată acordarea statutului de țară candidat pentru aderare la UE.

Republica Moldova va fi sprijinită în continuare de Parlamentul European în gestionarea procesului de aderare la Uniunea Europeană și consolidarea rezilienței în fața provocărilor actuale.”, a spus Natalia Gavrilița despre discuția cu Președinta Parlamentului European.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, consecințele negative asupra stabilității socio-economice a Republicii Moldova și crizele în lanț, generate de războiul din Ucraina: criza energetică și identificarea surselor alternative de aprovizionare cu gaze.

Vezi și: video | Roberta Metsola, discurs în fața deputaților de la Chișinău

Articole asemănătoare

Back to top button