fbpx

Membrii unui birou electoral au completat deja unele rubrici ale procesului verbal de numărare a voturilor. Ce încălcări au mai fost sesizate de Promo-Lex?

Promo-Lex a anunțat încălcările sesizate de observatorii asociației până la această oră. Potrivit lor, s-au stabilit cazuri de votare în grup, de transportare organizată a alegătorilor, dar și de fotografiere a buletinului de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform organizației, până la 13:30 au fost recepționate 88 de rapoarte de incidente. Printre acestea, cele mai multe țin de prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare, prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare, deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri și încălcarea normelor de sigilare a urnelor.

Promo-Lex transmite că în unul dintre cazuri, o alegătoare de la Buiucani a deteriorat buletinul de vot, după care l-a aruncat în urnă. Într-o altă secție de votare din același sector, două persoane de vârsta a treia au intrat împreună în cabina de vot, iar una dintre ele a votat și pentru cealaltă. În acest caz, ambele buletine au fost anulate, iar votanții au primit altele în loc.

Un alt raport a parvenit de la Stăuceni. Acolo, membrii BESV deja au completat anumite rubrici din procesul verbal de numărare a voturilor și l-au semnat, urmând la final să includă cifrele.

Articole asemănătoare

Back to top button