fbpx

Medicii de la Urgență au reușit reîmplantarea mâinii stângi a unui pacient, cu recuperare de 90%

O echipă de medici de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă a reușit să replanteze mâna stângă, cu recuperarea a 90% din funcții și a sensibilității. Pacientul în vârsta de 18 ani, David Prutean, a fost diagnosticat cu amputația traumatică a membrului superior stâng în urma unui accident rutier în anul 2014. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După accidentul rutier a fost recomandat conservarea și transportarea corectă la rece în termocontainer a amputatului membrului superior stâng cu reanimobilul.

Totul a derulat cu o viteză impunătoare și echipa de medici specialiști microchirurgi au reușit reimplantarea mâinii. Prima intervenție a durat în jur de șase ore, iar celelalte intervenții câte două – trei ore.
Timp de mai mulți ani, pacientul fiind minor a fost tratat la Spitalul Clinic de copii V. Ignatenco.

Dupa șapte zile de la realizarea operației, când viabilitatea segmentului amputat era sigură, s-a efectuat autodermoplastia defectului postfasciotomic a antebrațului stâng.

Ulterior pacientul a fost transportat în Centrul Republican de Microchirurgie IMU unde au fost efectuate un șir de intervenții reconstructive.

Dorința si insistența pacientului și a rudelor pentru un rezultat pozitiv funcțional a fost un stimul pentru reabilitarea membrului amputat. La moment pacientul poate folosi mâna, mișcările sunt active și sensibilitatea degetelor restabilite, ocupându-se intens cu exercițiile fizice.

„Vreau să spun un mare mulțumesc medicilor, bunelului și întregii familii care m-au susținut foarte mult. Ei mi-au dat speranța ca să-mi revin, pentru că nu-mi imaginez cum aș fi fără o mână, cum m-aș descurca. Acum pot să ridic greutăți, să duc pachete grele, să ridic haltere, am o viață normală”, a spus David Prutean.

Medicii care au realizat operația au fost Anatolie Calistru, Igor Șapovalov, Vladislav Gladun, Maxim Țarălungă.

 

Articole asemănătoare

Back to top button