fbpx

Medic: Creșterea numărului de infectări și a cazurilor grave, inclusiv la copii, ne arată că tulpina britanică a ajuns şi în Republica Moldova

În Republica Moldova se înregistrează tot mai mult persoane contacte cu persoane venite din Marea Britanie. În acest sens, majorarea numărului de infectări, dar mai ales numărul majorat de cazuri grave, inclusiv la copil, ne arată că tulpina britanică este prezentă şi în Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova de către ex-viceministrul Sănătăţii, Liliana Iaşan, directorul Asociaţiei Medicale Teritoriale Buiucani din Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Imunizarea în masă e salvarea noastră, susțin specialiștii în medicină: „Am citit cu mare satisfacţie rezultatul vaccinării în România”

Potrivit ei, în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor de pneumonii în rândul copiilor, iar aceasta este o urmare a noului coronavirus.

Declaraţii în acest sens au fost făcute şi de către Neli Revenco, specialist în imunizare, coordonatorul Grupului de Comunicare CNCAV, profesor universitar, care spune că simptomele de acum se deosebesc de cele pe care le aveau pacienţii cu un an în urmă.

Un an în urmă erau simptome grav-medii, nu aveam atâtea pneumonii, vorbesc de copii şi cei de vârstă medie. Acum avem cazuri de pneumonii extrem de severe, dar şi complicaţii ale coronavirusului, în partea ce ţine de sistemul nervos central dar şi de sistemul cardiovascular şi renal, care apar la distanţă de infectare”, a spus Neli Revenco.

Vezi și: studiu | Mai mare-i frica de vaccin sau de COVID-19? Aproape 35% dintre moldoveni consideră imunizarea ineficientă

Amintim că, deocamdată, autoritățile nu au anunțat despre înregistrarea de cazuri de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, cauzate de tulpina britanică.

În același timp, primele doze de vaccin înmpotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button