fbpx

Mărturiile cutremurătoare ale unei paciente care a învins COVID-19, deși nu credea în virus: „Ești ca o legumă, uiţi zilele și ce oră e”

Aurelia Lupaşco, în vârstă de 55 de ani, este una dintre persoanele din Republica Moldova care s-au infectat cu virusul COVID-19. Deși femeia a fost externată, starea ei de sănătate este încă precară. Aceasta regretă că nu s-a adresat medicilor la timp și nu a crezut în existența virusului, scrie canal2.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul a început de la o banală viroză, aşa cum credea femeia. Dar după o săptămână de febră, femeia a înţeles că starea ei de sănătate se agravează.

„Într-o seară tare îmi era rău, eram toată roşie şi i-am spus fetei că dacă ajung până dimineaţă, mă duc la spital, că se vede că se duce viaţa”.

Femeia a fost internată în spital mai bine de 20 de zile, dintre care nouă la terapie intensivă.

„Am ajuns la spital şi acolo au început să mă picure, parcă peste trei-patru zile s-a normalizat, dar pe urmă mă simţeam, mai rău şi mai rău, peste cinci zile nu puteam mânca deloc. Când am ajuns în reanimare nu mă puteam ţine nici pe picioare.”

Cel mai greu i-a fost cât s-a aflat la terapie intensivă. Femeia îşi aminteşte cu lacrimi în ochi despre stările prin care a trecut.

„Tu auzi, tu vezi, dar tu n-ai puteri să te ridici, n-ai puteri să te întorci, nu poţi face nimic, eşti cum s-ar spune în limba rusă, o legumă. Ştiţi, COVID-ul ăsta te omoară, nici mintea nu prea judecă, uiţi zilele sau ce oră e, e o stare foarte rea”.

După calvarul prin care a trecut, femeia are un singur regret, că nu a crezut în existenţa noului coronavirus.

„Nu credeam în COVID, mă gândeam că e pneumonie. Eu n-am crezut. Fiica mai mică de 19 ani îmi spunea să merg la spital”.

Femeia le mulţumeşte medicilor care au luptat să-i salveze viaţa.

„Atunci când vezi în ochii pacientului dorința și pofta de a trăi, medicul este și mai mult stimulat să ajute acest pacient. Sunt speriați, au acea frică că nu vor reuși să se însănătoșească”.

Femeia are un mesaj emoţionant pentru toţi, inclusiv pentru cei care încă nu cred în existenţa coronaviruslui.

„Vreau să vorbesc la toată lumea, care nu crede că e COVID acesta, e o boală foarte şi foarte grea, nu se uită la nimic, coseşte tot laolaltă, tare rar care scapă de-acolo sau vii în pachet negru.

Oameni buni fiţi atenţi, fiţi atenţi că acest virus nu e glumă, nu e joacă, e o boală tare, tare grea”, a conchis femeia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button