fbpx

Maia Sandu, la ședința CSS: „Trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera creșterea prețurilor”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate. Tema centrală a ședinței CSS a fost situația macroeconomică curentă, precum și principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, instituție care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor. „Majorarea prețurilor la nivel internațional e o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință”, a spus șefa statului în cadrul ședinței.

Drept urmare, CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze, atunci când acestea nu sunt eficiente. Între timp, Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button