fbpx

Mai multe persoane, printre care și câțiva copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Apelul pompierilor

Mai multe persoane din raioanele Republicii Moldova au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma utilizarii sobelor de încălzit, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul caz în care au suferit două persoane a avut loc în seara zilei de 24 octombrie, în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un minor în vârstă de 12 ani și alt băiat în vârstă de 18 ani au solicitat serviciul de urgență după ce s-au simțit rău.

Medicii, ajunși la fața locului, au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Persoanele au primit îngrijiri fără a fi spitalizate.

Un alt caz similar a avut loc în aceeași seara, în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu.

În municipiul Cahul, o familie cu doi copii în vârstă de 6 și 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți au simțit stări de rău. Ajuns la fața locului, echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile necesare.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalațiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece – să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni. Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button