fbpx

Mai multe localități din Republica Moldova vor deveni stațiuni balneare. Inițiativa își propune să dezvolte economia și turismul

Localitățile din Republica Moldova care întrunesc condițiile climaterice, balneologice și prezintă o importanță pentru sănătatea și odihna populației vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică. Parlamentul a aprobat în a doua lectură un proiect de lege în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede ca statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova să fie acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, după consultarea cu localnicii, în baza unor norme tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, inițiative prevede și dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Potrivit documentului, zonele urmează să aibă un regim special de administrare și să atragă noi investiții. Ca urmare, va avea loc modernizarea zonelor respective și crearea unor spații care vor oferi servicii de sănătate și agrement.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button