fbpx

Maestrul Gheorghe Urschi este omagiat. Regele umorului moldovenesc împlinește 74 de ani

Regele umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi împlinește marți, 18 ianuarie, vârsta de 74 de ani. Născut în satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, umoristul și-a început activitatea profesională la Teatrul „Luceafărul”, iar de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a realizat numeroase concerte, emisiuni, scris piese de teatru și cărți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Gheorghe Urschi a urmat cursuri de actorie la Școala de Teatru de la Moscova, Rusia. Și-a început cariera în lumea actoriei la Teatrul „Luceafărul”. Totodată, a jucat în multe piese de teatru și a regizat o mulțime de spectacole precum: „Jucării de oțel”, „Jocul dragostei și al întâmplării”, „Steaua fără nume” și altele.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a realizat numeroase emisiuni și concerte, scriind și volume de nuvele, versuri și muzică pentru multe piese. Pe lângă asta, Urschi a regizat trei filme, printre care renumita peliculă „Văleu, văleu, nu turna”.

În luna iunie a anului 2011, maestrul a suferit un atac cerebral, urmând un an petrecut în spital. În anul 2012, artistul a primit titlul de „Artist al poporului”, iar în 2014, a devenit cetățean de onoare al municipiului Chișinău. De asemenea, din anul 2019, Gheorghe Urschi este Laureat al Premiului Național.

Amintim că anul trecut, în contextul pandemic, Gheorghe Urschi a fost felicitat cu ocazia zilei de naștere chiar la geamul casei. Mai mulți prieteni au creat atmosfera, cântând și dansând afară.

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button