fbpx

MAEIE îi cere explicații lui Golovatiuc, după ce Dodon și-a filmat emisiunea în sediul Ambasadei de la Moscova

Ministerul de Externe (MAEIE) cere explicații misiunii noastre diplomatice de la Moscova după ce Igor Dodon și-a filmat ultima ediție a vlogului în incinta ambasadei, transmite jurnal.md. Despre locația unde a fost realizată emisiunea a anunțat politicianul în cadrul ultimei ediții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform sursei citate, Igor Dodon nu a solicitat permisiunea de a folosi sediul misiunii în aceste scopuri. „MAE s-a autosesizat din materialul video publicat pe rețelele sociale și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică”, se arată într-un răspuns al Ministerului.

Precizăm că, funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia este exercitată actualmente de Vladimir Golovatiuc, fost deputat socialist. Dodon și-a filmat vlogul la Moscova, deoarece, potrivit lui, se află acolo într-o vizită de lucru.

În ediția de vineri a emisiunii menționate liderul PSRM a mai menționat că a negociat cu Dmitry Kozak că Republica Moldova urmează să cumpere de la Rusia 500.000 de doze de vaccin Sputnik V, contra COVID-19. Discuțiile la subiect au fost purtate deși Igor Dodon nu deține funcții de stat, astfel încât să aibă atribuții în acest sens.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button