fbpx

La Paris, președinta Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii”, conferit în anul 2021. Ceremonia a avut loc în timpul vizitei șefei statului la Paris.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac este una dintre cele 30 de personalități decorate cu cea mai înaltă distincție a statului cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre.

La Paris, am avut onoarea să-i înmânez scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecută, ea fiind una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume”, a scris Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

În discuții, șefa statului și-a exprimat aprecierea față de scriitoare și i-a mulțumit că, prin munca și talentul său, contribuie la buna imagine a țării noastre.

I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european”, a subliniat președinta.

Tatiana Țîbuleac locuieşte acum la Paris, unde şi-a scris primele două romane, „Vara în care mama a avut ochii verzi“, şi „Grădina de sticlă“. Cărţile au trecut mai multe graniţe, iar anul ăsta au luat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Romanul ,,Grădina de sticlă” a fost apreciat cu Premiul European pentru Literatură.

Aminitim că treizeci de personalități au fost decorate cu „Ordinul Republicii”, de către președinta Maia Sandu, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării.

 

Articole asemănătoare

Back to top button