fbpx

Judecătorul prins cu mită de 11.000 de dolari s-a ales cu un nou dosar. Ar fi susținut că poate influența procurorii

Judecătorul reținut în flagrant acum câteva săptămâni în timp ce primea mită de 11.000 de dolari este vizat într-un nou dosar. Și de această dată magistratul este bănuit de trafic de influență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit materialelor, suspectul ar fi susținut că are influență asupra procurorilor și ar fi estorcat de la conducătorul unei firme 1000 de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care l-ar avantaja.

Magistratul este cercetat în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.

Amintim că, judecătorul a fost reținut în flagrant pe 22 martie, într-un alt dosar pornit de procurorul general. Acesta ar fi pretins 16.000 de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi și a adopta o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii, de comun cu Centrul Național Anticorupție, au documentat acțiunile, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11.000 de dolari din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button