fbpx

Japonia continuă să acorde asistență R. Moldova privind combaterea COVID-19

Guvernul Japoniei a aprobat un nou ajutor financiar în valoare de 10.000.000 de dolari pentru Ucraina și țările din vecinătate, printre care și Republica Moldova pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Japoniei în Republica Moldova precizează că în cadrul proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa pentru consolidarea nivelului de pregătire și răspuns la COVID-19 și alte boli infecțioase emergente, finanțat de Japonia, Guvernul japonez a aprobat un ajutor financiar în valoare de 10.00.000 de dolari. Banii sunt oferiți pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și a altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

Dispozitive medicale, medicamente, echipamente de protecție personală și altele vor fi furnizate persoanelor strămutate din Ucraina și țările învecinate, precum Polonia, România, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria și Moldova prin intermediul Biroului Regional al OMS pentru Europa.

Ajutorul reprezintă Faza 2 a asistenței financiare, în valoarea de 9.500.000 de dolari, din aprilie 2022 pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și a altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

Fundația Asia-Europa a fost înființată în 1997 în Singapore ca organism permanent al Reuniunii Asia-Europa. Aceasta este angajată în activități de consolidare a înțelegerii reciproce dintre Asia și Europa, axate pe domeniul socio-cultural.

Articole asemănătoare

Back to top button