fbpx

Jaful armat de 500.000 de dolari de pe traseul Chișinău-Leușeni: Armele sunt false, iar furtul ar fi fost înscenat

Patru persoane au fost reținute pentru 20 și 30 de zile în cazul jafului armat de 500.000 de dolari de pe traseul Chișinău-Leușeni, unde un bărbat care conducea un Mercedes S-Class a fost oprit. Cea de-a cincea persoană bănuită este fiica presupusului organizator al jafului. Aceasta se află în libertate, grație faptului că a decis să colaboreze cu oamenii legii. Informațiile au fost prezentate de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Toate patru persoane sunt în arest, fata nu este, ea conlucrează cu urmărirea penală și a fost reținută pentru 72 de ore, ulterior conlucrând cu urmărirea penală se află în libertate. Doar unul din ceilalți figuranți nu avea antecedente penale, restul toți sunt cu antecedente penale, toți sunt în arest”, a declarat șeful IGP.

Întreaga schemă, dar și modul în care a fost organizată a fost prezentat în cadrul conferinței de presă.

„Un cetățean al Republicii Moldova, om de afaceri în Ucraina, cu ajutorul ficei au oferit suport de cazare anumitor refugiați din Ucraina. Cu suportul altui cetățean care se cunoștea cu tatăl victimei din anul 2018, i-a rugat să le asigure cazarea cât și anumite servicii de transportare a sumelor bănești peste punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova în direcția România”.

Potrivit cercetărilor, victima jafului este de fapt organizatorul acestuia. Bărbatul ar fi urmat să obțină 1% comision din suma transportată.

„Prima tentativă a fost pe data de 12 spre 13 martie, când victima de comun cu cealaltă persoană au traversat frontiera Republicii Moldova cu suma de 260 de mii de euro. A doua oară aceștia urmau să asigure transportarea unei alte sume de bani peste frontiera de stat a Republicii Moldova care aparțineau câtorva familii de refugiați. La data de 15 martie, ora 11:00, tatăl victimei i-a sunat și le-a cerut transportarea sumei de 436 de mii de dolari”.

„Pe parcursul zilei, victima de comun cu cetățeanul pe care toți l-au considerat victimă au organizat modul și înțelegerea de transportare a acestor sume de bani (…) Unul din ei a solicitat ajutorul altei persoane pentru a identifica alte două persoane în vederea jucării unui joc precum că iată trebuie să-și revendice o sumă de bani de la cineva care îi datorează descriindu-i o fabulă”.

Amintim că pe 16 martie, un bărbat a fost atacat de doi mascați în timp ce se deplasa cu automobilul pe traseul Chișinău-Leușeni. Potrivit declarațiilor făcute atunci de păgubaș – un bărbat de aproximativ 50 de ani, totul s-ar fi întâmplat cu o noapte înainte, aproximativ în jurul orei 23:45. Acesta se deplasa pe traseul M-1 la volanul unui Mercedes S-Class, când a fost oprit forțat de un alt vehicul.

Articole asemănătoare

Back to top button