fbpx

Iurie Podarilov, numit în funcția de șef al IGP pe un termen de cinci ani. Unde a activat anterior

Iurie Podarilov a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), pe un termen de cinci ani. Candidatura acestua a fost aprobată în cadrul ședinței din 8 septembrie a Guvernului.

Ana Revenco, ministra de Interne, a precizat că Iurie Podarilov are o experiență de peste 20 de ani în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

„A început în calitate de simplu investigator și a crescut în carieră până la un conducător al echipelor de investigații internaționale. Iurie Podarilov cunoaște foarte bine toate mecanismele interne, de funcționare a IGP. A activat și activează în calitate de expert al proiectelor transfrontaliere, gestionate de organizații precum Organizația Internațională pentru Migrație, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Oficiul ONU pentru combaterea drogurilor.

A activat în mai multe grupuri de lucru naționale, care au elaborat mai multe documente de politici sectoriale și este și co-autorul mai multor acte normative, care reglementează sferele în care a activat pe parcursul acestor ani”, a spus Revenco.

Candidatura lui Podarilov a fost aprobată în unanimitate. Amintim că fostul șef al IPG, Sergiu Paiu, a demisionat pe 12 august.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button