fbpx

Italienii vor să cultive fasole și linte în Republica Moldova

Un grup de investitori italieni sunt dispuși să inițieze parteneriate cu producătorii agricoli autohtoni pentru cultivarea culturii de fasole. Despre aceasta s-a discutat marți, 15 noiembrie, la Ministerul agriculturii și Industriei Alimentare cu secretarul de Stat, Vasile Șarban.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investitorii consideră oportună ideea de a crește pe teritoriul țării noastre leguminoase cum sunt fasolele și lintea, argumentând că ar fi la mare căutare în Europa.

Vasile Șarban a remarcat că, proiectul investițional ar putea aduce beneficii economice ambelor părți și că, în perspectivă, ar fi o soluție de sporire a conținutului de elemente nutritive în sol. Părțile au analizat care ar fi cele cele mai potrivite zone și soluri pentru amplasarea corectă a culturii de fasole.

La fel, au fost examinate premisele pentru obținerea unor recolte cât mai mari. În context, Vasile Șarban a sugerat investitorilor să discute și cu cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, pentru a obține date științifice despre cultivarea soiurilor de fasole pe teritoriul țării noastre.

Articole asemănătoare

Back to top button