fbpx

Ion Ceban invită profesorii nevaccinați din raione, care și-au dat demisia, să lucreze la Chișinău

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, invită profesorii din alte localități, care s-au concediat din cauza faptului că refuză să se vaccineze și sunt obligați să se testeze anti-COVID-19, din surse proprii, să se angajeze în capitală. Inițiativa a fost propusă în cadrul ședinței Primăriei, luni, 27 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul Chișinăului a menționat că este regretabil faptul că mai mulți profesori și-au dat demisia și a amintit că, în capitală, autoritățile locale asigură testarea gratuita la necesitate a profesorilor care refuză să fie imunizați împotriva COVID-19.

„Regretabil este că săptămâna trecută, mai mulți profesori din republică și-au anunțat demisia, deoarece sunt impuși din propriul buzunar să achite testarea COVID-19, o dată la două săptămâni. Vin cu un apel! Stimați profesori, dacă ați plecat din sistem, să știți că noi avem mare nevoie în capitală de cadre didactice, de profesioniști. Așa că vă așteptăm cu mare drag la Chișinău și dacă sunteți gata, noi suntem dispuși să vă angajăm în sistemul educațional”, a menționat primarul de Chișinău.

Ceban a îndemnat responsabilii din cadrul Primăriei să examineze astfel de solicitări, menționând că solicitanții ar trebui să beneficieze de facilități, la fel ca și tinerii specialiști din domeniu, și anume alocarea sumei de 1000 de lei pentru chiria unui apartament.

Primarul a mai spus că se pregătește procedura pentru desfășurarea unei licitații, pentru achiziționarea unui lot suficient de teste și de a asigura testarea gratutp la necesitate a profesorilor care încă nu sunt vaccinați.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button