fbpx

Întâmpinăm iarna cu prețuri majorate la gaz? Răspunsul șefului ANRE

Nu există deocamdată vreo solicitare de majorare a prețurilor la gaz, spune șeful Agenției Naționale pentru reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov. Potrivit lui, instituția are șase luni la dispoziție să efectueze calculele necesare dacă o asemenea cerere va parveni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Carpov a declarat în studioul JurnalTV că, întâi de toate, MoldovaGaz trebuie să finalizeze negocierile cu Gazprom. În același timp, el a precizat că potențiala majorare de 30%-35%, vociferată de șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, ar lua în calcul anumite cifre ale finalizării negocierilor.

„Dacă MoldovaGaz va solicita majorări de tarif, ANRE are perioada de 6 luni în care trebuie să analizeze subiectul, să facă calculele necesare, să verifice toate datele pe care le va prezenta ca și argument MoldovaGaz, după care va lua o decizie”, a spus Eugen Carpov.

El a mai menționat că legislația Republicii Moldova nu prevede ca președintele țării sau prim-ministrul să negocieze prețurile la gaz. De asemenea, conform oficialului, indiferent de orientarea geopolitică a partidelor de la guvernare, prețurile la gaz nu au fost modificate prea mult, iar cetățenii moldoveni le-au achitat echivalent europenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button