fbpx

Inițiative PAS: Teleradio-Moldova sub control parlamentar și un nou mecanism de alegere a membrilor Consiliului de Supraveghere

Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) propune ca Teleradio-Moldova să treacă sub control parlamentar, iar membrii Consiliului de Supraveghere și cei ai Consiliului Audiovizualului să fie aleși după un nou mecanism. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat pe 18 octombrie, în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit PAS, în spațiul public au fost semnalate o serie de încălcări admise de mebrii Consiliilor, dar și managementul TRM, acestea fiind de ordin deontologic, administrativ, dar și financiar. De asemenea, au fost semnalate cazuri de nerespectare a transparenței în luarea de decizii.

Potrivit deputatei PAS, Marcela Adam, noile prevederi vor permite responsabilizarea furnizorului public național de servicii media. Adam a adăugat că „trecerea sub control parlamentar este firească, având în vedere că până la 1 ianuarie 2019 compania TRM a fost permanent sub control parlamentar”.

Documentul a fost înregistrat ca inițiativă legislativă pe 14 octombrie și urmează să fie supus dezbaterilor publice.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button