fbpx

Încălcări matinale la mai multe secții de votare. Ce depistări au făcut reprezentanții Promo-Lex?

Promo-Lex a identificat mai multe nereguli în contextul alegerilor locale de azi, înregistrate în prima jumătate a zilei. Astfel, dacă la unele secții nu era numărul necesar la sigilii, în apropierea altora au fost depistate materiale electorale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La o secție din sectorul Botanica, Chișinău, urnele au fost sigilate cu trei sigilii. Președintele a motivat că nu are suficiente sigilii și pe cele rămase o să le folosească la saci. Pe când la alta, din sectorul Ciocana, din trei urne de vot staționare, doar una a fost sigilată. Președintele BESV a motivat că în procesul-verbal întocmit s-a menționat că este doar o singură urnă de vot.

În altele trei din sectorul Botanica, urnele au fost sigilate doar cu două sigilii, din motiv că au primit prea puține de la CEC. Sigilii nu au fost în numărul stabilit nici la alte trei secții de votare din sectorul Râșcani și în satul Glijeni din Șoldănești: urnele au fost sigilate cu trei sigilii.
De asemenea, în câteva secții a fost constatată întreruperea curentului electric, lipsa de internet sau înregistrarea problemelor tehnice la camerele video și în sistemul „SIAS Alegeri”. Observatorii au depistat și șase cazuri de prezență a afișajelor electorale în raza de 100 de metri de la secțiile de votare, cât și două cazuri de agitație electorală în secții.

Articole asemănătoare

Back to top button