fbpx

O stradă din Ucraina ar fi putea redenumită în cinstea lui Mihai Eminescu

Poetul național al românilor, Mihai Eminescu, este pe lista de așteptare pentru redenumirea străzilor din orașul Odesa, anunță Anatol Popescu, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţional – Culturale „Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa marți, 7 februarie, pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Departamentul Cultură, Cooperare Internațională și Integrare Europeană al Consiliului Orășenesc Odesa transmite:

„În conformitate cu cererea dumneavoastră din 09.11.2022 privind problema redenumirii unei străzi din Odesa în cinstea poetului național al României și Republicii Moldova, a scriitorului, publicistului, jurnalistului și etnografului Mihai Eminescu, vă aducem la cunoștință următoarele.

Problema menționată a fost discutată la ședința Comisiei Istorico – Toponimice a Comitetului Executiv al Consiliului Orășenesc Odesa, desfășurată pe data de 21 decembrie 2022.

Membrii Comisiei au fost de acord că Mihai Eminescu este un poet renumit, de talie mondială, care a respectat cultura ucraineană, viața și activitatea lui, într-o oarecare măsură sunt legate de orașul nostru. În acest sens, Comisia Istorico – Toponimică a decis să includă numele poetului în lista denumirilor potențiale ale obiectelor toponimice ale orașului Odesa, care necesită redenumire.”

Articole asemănătoare

Back to top button