fbpx

În R. Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale

În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Plenul Parlamentului a ratificat Acordul de grant cu CEB pentru realizarea asistenței tehnice „Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”, în valoare de 49.000 de euro.

Noul proiect de construcție a locuințelor sociale va conține, pe lângă componenta de construcție, și cele privind renovarea căminelor studențești și profesionale, precum și construcția azilurilor pentru bătrâni și pentru persoanele cu dizabilități.

Până în prezent, datorită implementării unui proiect cu suportul CEB, au fost construite 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Până la sfârșitul anului curent, urmează să mai fie date în exploatare încă 121 de locuințe.

Acordul de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice „Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale a fost semnat la 5 mai 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button