fbpx

În Moldova s-ar fi putut întâmpla o catastrofă aviatică: Cazul grav iese abia acum la iveală

O catastrofă aviatică ar fi putut avea loc în Republica Moldova. Despre un asemenea caz a semnalat un angajat al companiei „Moldatsa”, care susține, într-o postare pe Facebook, că totul s-ar fi putut întâmpla din cauza insuficienței de personal care să asigure controlul navigației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Angajatul nu a explicat ce s-a întâmplat, însă a ținut să menționeze că totul a avut loc în urmă cu 60 de zile și că nimeni din autorități nu a întreprins măsuri de a preveni ulterioare astfel de cazuri.

Pe 23 iunie curent, un avion cu 140 de persoane la bord ar fi fost la un pas să se lovească cu un avion de mici dimensiuni, care a decolat de pe aerodromul de la Vadul lui Vodă. Aeronava cu pasageri „A 320” executa o cursă a companiei Air Moldova.

„În tură trebuiau să activeze 15 controlori de navigație aeriană/dispeceri, dar erau doar 9, respectiv dispecerul responsabil de acest avion, după lucru continuu de mai mult de 6 ore, fiind extrem de obosit, a părăsit locul de muncă și a uitat să verifice care e situația pe traiectoria decolării avionului „A 320”. În acel moment, de pe aerodromul Vadul lui Vodă a decolat un „An 2” cu parașutiști. Ulterior „A 320” a trecut pe sub „An 2”, la distanța de circa 10-15 metri, astfel traiectoriile acestor avioane s-au intersectat. Avioanele nu s-au ciocnit doar datorită faptului că avionul de mici dimensiuni are viteza redusă și are nevoie de circa 30 de minute ca să ridice altitudinea de 1 000 de metri”, a povestit pentru TV8 o sursă din cadrul „Moldatsa”, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul.

Veaceslav Frunză nu a venit încă cu o reacție în acest sens.

Articole asemănătoare

Back to top button