fbpx

În accidentul rutier din Georgia nu au fost implicați cetățeni moldoveni. Precizările Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit joi, 30 decembrie, cu precizări privind microbuzul cu moldoveni care ar fi fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Georgiei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Ministerul de Externe, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia s-a autosesizat despre producerea unui accident rutier în apropierea localității în Zhinvali, Georgia.

Responsabilii de la misiunea diplomatică au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

În pofida unor informații vehiculate în presa străină și pe rețelele sociale, în comunicarea cu autoritățile georgiene s-a confirmat că în vehiculul implicat în accident nu se aflau cetățeni ai Republicii Moldova.

Amintim că miercuri, 29 decembrie, un microbuz care s-a presupus că ar fi avut la bord cetățeni moldoveni, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Georgiei. Vehiculul ar fi derapat de pe o stâncă în apropierea lacului de acumulare Zhinvali. Potrivit presei străine, sunt cel puțin trei persoane decedate și cinci răniți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button