fbpx

Împarți norocul cu statul: Câștigătorii la loterii sau pariuri sportive vor achita impozite 

Legea care prevede anularea facilităților fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc a intrat în vigoare la 1 septembrie, iar prevederile acesteia și decretul șefului statului pentru promulgarea ei vor fi publicat pe 6 septembrie, în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea vizează modificarea Codului fiscal și prevede anularea scutirilor de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și a scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

De asemenea, a fost abrogată norma privind restituirea TVA la investiții capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes națională, dar și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări de servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat, transmite Moldpres.

Noua lege a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019, cu excepția unor prevederi ce țin de introducerea impozitului pe câștiguri, care vor fi puse în aplicare de la 1 ianuarie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button